Sauna & Massage

Herstel spieren door Massage

Door  het masseren van spieren zorgt de masseur of masseuse voor een goede bloedcirculatie. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kan het lichaam sneller herstellen. Na een fysieke inspanning zal je melkzuur in je spieren ontwikkelen waardoor je je heel moe zal voelen. Door een massage wordt het recuperatieproces versneld en voel je je snel weer fit. Niet voor niets worden topsporters relatief snel na hun inspanning gemasseerd om het herstel van de vermoeide spieren te versnellen. Hierdoor zijn ze sneller klaar om nieuwe inspanningen te leveren.

Sauna

- Sauna versnelt het herstel van spierletsels door een betere doorbloeding.- Sauna heeft een weldadig effect bij reumatische klachten. Dit geldt zeker voor artrose, waarbij sprake is van pijn en bewegingsbeperkingen in rug en gewrichten en waarbij we gespannen en pijnlijke spieren zien. - Sauna heeft pijnstillend effect

Commentaar• Reumatoïde artritis: Onderzoek bij patiënten met reumatoïde artritis en fybromyalgie toont aan dat sauna op korte termijn vaak een positief effect (minder pijn, minder stijfheid, beweeglijkheid) heeft. Dit effect is meer uitgesproken bij mannen dan bij vrouwen. Maar 12 uur later is de pijn bij meer dan de helft van de patiënten erger dan voordien. Sauna wordt alleszins afgeraden voor patiënten met reumatoïde artritis tijdens een acute opstoot.

Even relax genieten

 

 

 

Ons Sportcafé

Onder het genot van een kopje koffie/thee of een drankje, sportdrankje kan U, even relax genieten voor of na uw sportprestatie.

Ook voor de voetbal- en fietsliefhebbers, hebbers hebben wij een groot beeldscherm . Je hoeft dus niets te missen van je favoriete Sport uitzendingen op tv. 

Hier ben je onder vrienden.

Relax onder vrienden